Sikkerhed på børneværelset

Når man som forælder eller kommende mor går i gang med at indrette børneværelset, er det sikkert de kreative tanker, der fylder mest: Hvilke farver skal gå igen og hvilke tekstilserier er pænest?

Det er ting, der er relativt hyggelige at tænke på og nemme at forholde sig til. Det er dog af yderste vigtighed, at sikkerheden på børneværelset også tænkes med ind i indretningsprojektet. Uanset om du indretter til en baby eller et barn i tumlingealderen.

Pas på sengeranden

Sengerande er smukke og ganske praktiske i forhold til at forhindre, at små arme og ben stritter ud mellem tremmerne i tremmesengen. Imidlertid fraråder Sundhedsstyrelsen løse genstande i sengen til især små børn. Herunder også sengerande. Der er nemlig risiko for, at barnet kan komme i klemme mellem sengeranden og tremmerne og dermed være ude af stand til at få luft – eller blive viklet ind i sengeranden og komme til skade.

Selvom det er hyggeligt med pynteting, bør der i tremmesengen ideelt set kun være en sut og en dyne – og en mindre bamse, som ikke er så stor, at den kan udgøre en kvælningsrisiko.

Gør puslepladsen sikker

Hvis du har planer om at skifte ble på babyværelset, er det vigtigt, du anskaffer dig et møbel, der er beregnet til formålet. Der fås plader, der kan lægges ovenpå eksempelvis tremmesengen, men enhver pusleplads der ikke er stabilt fastgjort kan øge risikoen for faldulykker. Især når barnet bliver ældre og mere mobilt.

Køber du en plade til at montere på eksempelvis en IKEA-kommode eller lignende, bør du derfor også skrue pågældende plade fast til enten kommoden eller væggen.

Fastgør høje møbler til væggen

Når barnet kommer i klatrealderen, kan du forebygge ulykker hvor barnet får tunge møbler ned over sig ved at skrue kommoder og reoler fast i væggen. Så tipper de ikke, selvom barnet skulle finde på at klatre op i skufferne eller på hylderne.

De fleste møbler til børneværelset har medfølgende beslag. Ellers kan de købes i byggemarkeder samt IKEA.

Vælg kun produkter beregnet til børn

Der findes skrappere krav til kemi, herunder hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer, når det drejer som om produkter til børn. Det betyder f.eks. at ledningen til en lampe beregnet til børneværelset oftest indeholder mindre skadelig kemi end en lampe beregnet til stuen.

Det samme gælder maling på møbler, farvestoffer i gulvtæpper og lignende. Det er derfor en god idé at vælge deciderede børneprodukter – især i forhold til de indretningselementer barnet får fat i. Som f.eks. pyntekasser, lamper og pyntepuder.

Pas på eBay

Der findes et væld af sjove, søde og anderledes indretningsgenstande og pynteting på eBay. Ofte til meget få kroner.

Vær dog opmærksom på, at produkter produceret udenfor EU sjældent overholder de samme sikkerhedsstandarder og krav til kemiske tilsætningsstoffer, vi er vant til i Danmark. Især meget billige varer fra Østen kan være problematiske.

Vælg derfor hellere de ægte varer, end billigere kopier, så du ikke udsætter barnet for allergifremkaldende eller hormonforstyrrende stoffer, hvor du kan undgå det.

Hvis du gerne vil finde sikre og samtidig produkter til børneværelset, kan du finde mange spændende muligheder på 100hjerter.dk

Børn, Indretning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *