Vitrineskabe serverer de skønne genstande for os

Vis dine ting frem med et vitrineskab (foto traevarer.dk)

Vis dine ting frem med et vitrineskab (foto traevarer.dk)

Der er ikke noget bedre end at få tingene serveret. Hvad skal det sige? Det skal sige, at øjet og sanserne fryder sig, når tingene bliver præsenteret indenfor en ramme, som man ikke kan sige nej tak til. Det sker for eksempel til en udstilling eller på et museum. Hvor man har en ramme omkring et maleri. Rammen omkring maleri må ikke tage vores opmærksomhed, men samtidig skal den heller ikke være neutral. Dens funktion er ledende. Det vil altså sige, at den skal lede blikket hen mode det sande blikfang. Et blikfang som egentlig er maleriet. Dette blikfang er egentlig det skønne, som vi ser på. Men vi ser kun på det i kraft af maleriets skønne ramme.

En rammes betydning

Uden rammen ville maleriet ikke være til på samme måde for os. Man kan kalde det en ekstern form. Den eksterne form er den omgivende verden. Hvad er verdenen omkring os, når vi ser dybdegående på noget? Den er vel ikke forsvundet, nej den er nærmere ude af fokus. Det er det, der er det sære. Vi er aldrig helt i stand til at kunne lukke denne omgivende verden ude. Den vil altid være der.

Blikfangets øjeblik

Et vitrineskab har samme funktion og samme mål at gå efter. Vitrineskabe er smarte at have i hjemmet. Hvis man har en samling af skønne ting som porcelæn, glas, service eller plader, som man gerne vil have fremme, men som mangler rammebetingelser for at kunne komme helt til udtryk er vitrineskabe den umiddelbart smarteste løsning for dem. Vitrineskabe er smarte. De kan stilles eller hænges op af vægge. Det er en god ide at hænge ting op af vægge, og det kan især bliver en smart ide at hænge sine vitrineskabe der. Når man hænger ting op af vægge, er det som om, at de går i et med væggene. Det gør de dog ikke. De forsvinder jo ikke helt. Men de er der stadig.

Se et udvalg af vitrineskabe her

Læs meget mere om vitrineskabe:

Et vitrineskab bliver stuens udstillingsrum

Indretning , , , ,

1 response to Vitrineskabe serverer de skønne genstande for os


  1. Pingback: Savner du inspiration i hjemmet, så køb vitrineskabe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *