Sådan undgår du at blive julestresset

Det behøver slet ikke være svært at nyde hele julen (foto cahetu.com)

Det behøver slet ikke være svært at nyde hele julen (foto cahetu.com)

Julen varer længe og koster mange penge. Derudover er det også den mest travle måned, som giver folk julestress af en helt anden dimension. For manges vedkommende kan det være svært at finde tid af til julegaveindkøb, madforberedelse og madlavning, på både lange arbejdsdage. Hvis du sørger for at slappe af og nyde december, vil du samtidig føle mere overskud til shopping, juleindkøb og madforberedelse. Følg 5 gode råd til hvordan du vil komme igennem måneden relativt afslappet. Julen er trods hjerternes fest, og derfor er en skam, at lade julen forsvinde på baggrund af denne julestress.

– Find dig selv efter arbejdsdagen

Efter en halvstresset arbejdsdag, kan det virke komplet uoverskueligt at skulle på farten igen for at købe ind til julegaver. Derfor er det essentielt at komme ind ad døren med en afslappet og behagelig følelse, og lad dig prioritere en times tid for dig selv, før du er på farten igen.

– Lav en kop te

Hvis du har svært ved at sætte dig i en stol og føler dig hurtigt rastløs, kan det være en god idé at lave en kop te, som automatisk får dig ned i et stille og fredeligt mood. Sammen med dit yndlings magasin og en god kop te, vil du dermed hurtigt få dig selv helt ned i gear.

– Pynt op

Julepynt er med til at give en rar stemning i huset. Hvis du ikke har pyntet op endnu, så er det med at komme i gang. Find de juleting, som du sætter pris på, således du ikke stresser dig selv yderligere med at skulle pynte hele hytten op. Pynten vil fremme dit humør og frem for alt: din indre julestemning.

– Juleshopping i god tid

Den hyppigste årsag til julestress er baseret på julegaveindkøb. Vi gør os alle meget umage for at finde de helt rigtige gaver, samtidig med vi ønsker at vise overskud og finde ting, som ikke står på ønskesedlen. Hvis du er i god tid med at forhøre eventuelle juleønsker, og dermed i god tid med at gå på jagt, vil du få meget mere tid i resten af måneden til madlavning, forberedelse og eksklusiv bordopdækning. Jo bedre tid du er i, jo mere kan du slappe af og nyde julen.

– Forbered mad

Er du årets vært juleaften, kræver det en hel del forberedelser. Der er både det helt store juleindkøb der skal på plads, bordopdækning, madlavning og rengøring ikke mindst. Lige som med julegaveshopping, er det lige så vigtigt at være i god tid med madforberedelserne. Hvis du ønsker at gøre noget ekstra ordinært i form af nye retter, så vær i god tid til at finde ud af hvilke opskrifter og ingredienser der skal handles ind. Derudover skal du starte tidligt ud på juleaftensdag, da anden skal have lang tid at syde i og der både er sovs, og andet tilbehør som skal laves.

Ikke kategoriseret , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *