Dundyner til en kongelig opredning i sengen

Dundyne er varme og eventyrlige (foto pudeland.dk)

Dundyne er varme og eventyrlige (foto pudeland.dk)

Alle kender historien om prinsessen på ærten. Madrasser og massevis af edderdunsdyner kan ikke forhindre, at prinsessen mærker, at hun ligger på en ært. Og så sart kan kun en prinsesse være. For det moderne menneske handler det ikke så meget om at bevise, at man har blåt blod, som om at sove rigtig dejligt om natten. Det er nemlig vigtigt, at man sover godt, og med en god dundyne kommer man i hvert fald til at ligge lunt og trygt hele natten.

En god dyne holder dig varm, når det er køligt, og når det er hedt, skal dynen kunne ventileres, så du ikke omkommer af varme. En luftig dyne er altså en god idé, og luftighed får du altså kun rigtigt med en dyne, der er fyldt med dun af god kvalitet.

Gode dun til dyner handler faktisk om dyrenes tilpasningsevne

Man kan få dun fra flere forskellige slags fjerkræ, men dunene fra ænder og gæs er kendt for at udgøre det allerbedste fyld i en dyne. Det har alt at gøre med den egn, fuglene kommer fra i verden. De ænder og gæs, der lever steder, hvor temperaturen varierer meget fra dag til nat, udvikler en speciel evne til at holde varmen i ekstrem kulde, samtidig med at de kan temperere sig, når det er varmt. Og det er vel at mærke uden at skifte fjerene.

Fuldvoksne fugle giver de bedste dun, og det er af allerhøjeste vigtighed, at fuglene har levet godt og fået den rigtige ernæring. Ligesom du kan styrke hår, hud og negle med god kost, kan fuglene få stærke og fyldige fjer. Det giver en god bæreevne i din dyne, og det giver den luftighed, der gør, at dynen også er behagelig at sove med, når det er varmt.

En kvalitetsdyne vil bestemt altid koste mere end en, der har været billig at producere, men der er også en verden til forskel. Derfor kan der også være store prisforskelle på dynerne i den samme butik. Men som med så meget andet, går man altså ikke galt i byen ved at vælge det produkt, der er lidt dyrere.

Se et stort udvalg af lækre dundyner her

Soveværelse , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *